Translate

dissabte, 15 de desembre del 2012

Salt de la Barra de Ferro (Osona)


 
 Aquest salt el trobem en el curs fluvial del torrent de la Font Nova que ve del municipi de l'Esquirol,  just a l'arribar al penya-segat cau i a baix s'ajunta amb la riera de les Gorgues formant el Salt de la Barra de Ferro.  

 Comencem el nostre itinerari a l'entrar a l'Esquirol (Santa Maria de Corco) direcció Tavertet, al cap de poca estona trobem un trencall a la dreta indicant: Sant Bartomeu Sesgorgues, l'agafem i seguim fins a arribar a l'església del poble, que ens quedarà a la dreta, allà hi ha un aparcament, just al punt GPS: N-42º 00' 51.6''  E-2º 21' 38.1''.

Església de Sant Bartomeu
   Tant si volem seguir amb cotxe com a peu, seguirem el camí principal fins a trobar un camí a la dreta que seguirem fins a trobar una baixada força pronunciada amb un indicador de pas prohibit per cotxes, deixem el vehicle i seguim a peu fins a trobar una casa.
Vista de Cabrera des de el camí
   Darrere mateix de la casa, trobem un mirador des de el que podem ja gaudir del salt:

Vista del salt desde el mirador
   Ací el podem veure des de dalt, però el més bonic és baixar fins baix per poder gaudir dels seus més o menys 80 metres de magnificència; al costat dret de la casa surt un corriol que hi baixa amb un pronunciat pendent fins a arribar a la riera de les Gorgues:

Riera de les Gorgues
   Lloc idíl·lic, tant amb aigües tranquil·les, com de més somogudes.


Riera de les Gorgues
   Anem seguint riera avall, hi ha trossos amb una mica de dificultat, ja que es té d'anar sortejant i travessant la riera, passarem per un llarg gorg ...

Gran balma que hi ha a la riera de les Gorgues
... i al final a la dreta ja visualitza-rem el salt ...


... coronat per aquest feréstec "mole" de pedra.

 
   Doncs bé, ací el teniu, no direu que no es majestuós:

Salt de la Barra de Ferro
   Un pic vist i gaudit, reprendrem la marxa cap a fer un bon entrapa en una esplanada propera i acabar el dia en plena natura, marxant a la tarda amb aquestes vistes del Pirineu i Pedraforca des de l'església de Sant Bartomeu.

Pedraforca i serralada del Cadi-Moixeró

Les fotografies del damunt han estat preses el maig del 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada