Translate

divendres, 4 de març del 2016

La Gorga dels Soldats (Castellfollit de la Roca)

Gorga dels Soldats
   Aquesta preciosa gorga encapçalada per un petit pro bonic saltiró d'aigua la trobem en el curs fluvial del riu Turonell, sota les parets basàltiques del municipi de Castellfollit de la Roca que pertany a la comarca de la Garrotxa.

    Aquest gorg no és gaire conegut per la gent de fora del poble, ja que es troba ubicat a la zona més amagada i poc coneguda del municipi, tot-hom en passar per Castellfollit veu el penya-segat basàltic des del cantó del riu Fluvià que per cert te una vista espectacular i de gran magnificència, doncs el nostre protagonista es troba a l'altre cantó del poble i gràcies a uns bons veïns que van recuperant vells indrets hem pogut anar a gaudir del llogaret. Per anar-hi és fàcil, amb uns sis o deu minuts hi ets només cal seguir les indicacions del planell, no te pèrdua, despares de ben aparcar el cotxe, prendrem com a punt de partida l'ajuntament nou, davant mateix de la torre del rellotge (les coordinades aproximades pel GPS són: N - 42º 13' 09.6''   E - 2º 33' 00.1''), entrarem com si volguéssim anar pel carrer Nou cap a l'interior del poble però sense anar cap dins, seguim recte per un carreró que anirà agafant cada vegada més pendent avall, al principi entre unes parets pro de-seguida surt al descampat per on segueix el camí i ens trobem a la dreta unes columnes basàltiques

Paret de columnes basàltiques
on a sobre es troba l'aparcament del restaurant "Ca la Paula", ara el corriol va agafant més pendent fins a arribar a un punt on trobem uns graons que ens ajuden a acabar de baixar i ja tot seguit tombant cap a l'esquerra quedarem a sobre mateix del gorg dels Soldats.

Gorg dels Soldats
   El gorg també és conegut per altres noms, gorga d'en Poc o també gorga d'Estura, però el més conegut és el de la Gorga dels Soldats, ja que segons diuen que en temps de guerres els soldats hi baixaven a beure i a refrescar-se.

Gorga dels Soldats
   I ja res més, només que si la voleu veure des del punt on he fet les fotos us haureu de remullar un xic, o enginyar una manera per poder arribar secs a l'altra llera, compte i sobretot no malmeteu l'entorn, és de tots.

Gorga dels Soldats

Les fotografies del damunt han sigut preses el 28/11/2015

6 comentaris:

  1. Molt bon reportatge Josep i quin indret més bonic. Les fotos com sempre precioses; quins fotògrafs esteu fets tant tu com en Cinto! No decepcioneu mai.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Marta, pro, crec que en Cinto em passa molt per davant, fem el que podem. Una abraçada i endavant.

      Elimina
  2. Caxis un lloc que no he estat be a la Pedrera si tinc una pedra per fer carn a la llossa de aqui me la va donar en Raul el propietari de la padrera bueno me la va donar je je entre cometes diem me la va deixar be de preu apa ja tinc un altre lloc pendent per anar i ben aprop una abraçada i SALUT !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cinto, no se si parlem de la mateixa pedrera, pro si es així nomes cal que baixis un xic mes avall i el trobaràs, vigila no et mullis. Una abraçada i salut.

      Elimina
  3. Hola Josep, bone fotos. Et va ser fàcil anar a l'altra costat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ramon, la veritat es que vaig tindre que grimpar una mica per el costat del gorg, es te que vigilar pro no es una cosa que no es pugui fer. Una abraçada i salut.

      Elimina