Translate

diumenge, 5 de juny del 2016

Cala s'Alguer (Palamós)

Cala de s'Alguer
   La cala de s'Alguer, és un conjunt històric que està declarat com a bé cultural d'interès nacional, es troba dins del terme municipal de Palamós entre la Fosca i la platja del Castell.

S'Alguer un dia amb mala mar
   Per anar-hi us deixaré les coordinades d'un punt on està molt bé per aparcar el cotxe i molt pròxim a la cala, però segurament al pic de l'estiu el trobareu tancat, llavors la qüestió és de deixar el cotxe el mes a prop possible del lloc (pel castell de Palamós), les coordinades GPS són: N - 41º 51' 38.6''   E - 3º 08' 59.2'', venint de Platja d'Aro per la C-31 prenem la sortida 326, "La Fosca - Sant Joan P", en arribar a la rotonda sortirem per la tercera sortida prenent la carretera de Sant Esteve, més endavant trobem una altra rotonda i un càmping on girarem a la dreta seguint avall i el primer carrer que trobem a l'esquerra girarem direcció a s'Alguer, continuem tot recte i al final quan el carrer tomba a la dreta veiem que recte surt una pista, ara sense asfaltar amb una barrera (normalment oberta), aquesta és la que ens portarà al nostre destí, al final trobarem una esplanada on podrem deixar el cotxe i aquest serà el punt d'inici del nostre passeig.
Cala de s'Alguer
   Sortim dons de la plaça direcció cap a la platja del Castell (és a dir mirant la mar cap a l'esquerra), només començar a caminar ja veurem sota mateix del corriol unes construccions aparellades i més endavant la de la foto superior, són velles barraques on els pescadors guardaven les barques i els seus estris de pesquera, continuem i tot admirant el paisatge

Cala de s'Alguer
ens anem acostant cap a la part més poblada, ara ja transformada en apartaments, però encara hi queda algun pescador.
Cala de s'Alguer
   Aquest paratge vora l'antic castell de sant Esteve del Mar (s. XII i XIII) és un vell i tradicional veïnat pescador on trobem les seves velles i típiques construccions, aquestes casetes amb parets de pedra i voltes amb ceràmica a la catalana disposen de terrassa i rampes naturals per varar les barques essent així un important exemple d'arquitectura popular i tradicional plenament integrades al paisatge.

Cala de s'Alguer (entrada al nucli)
Cala de s'Alguer
Cala de s'Alguer (sortida del nucli)
   Sortim del nucli principal d'aquest veïnat i als pocs metres ens tornem a trobar unes quatre o cinc cases aparellades

Cala de s'Alguer
Cala de s'Alguer (barraques de pescadors)

més, però nosaltres anem seguint fins al final de la cala des d'on podrem gaudir dunes precioses vistes de la Platja del Castell.
Platja del Castell
     Arribats a aquest punt ja reculem enrere seguint les nostres passes per anar cap al cotxe mentre seguim admirant el preciós paisatge que ens brinda aquest trosset de nostra Costa Brava.

Cala de s'Alguer (mirant cap a "La Negre")
Cala de s'Alguer (vista del veïnat)
Des del començament de la cala: Castell de sant Esteve, La Fosca i Cap Gros.

   Per acabar us deixo amb el vídeo de la passejada:




Les fotografies i el vídeo del damunt han sigut presos el 03/10 i el 05/12/2015.

6 comentaris:

  1. un lloc molt maco Josep encara de bon mati sipot fer una bona sesio de fotos pero dintre quatre dies ja serames dificil una abraçada !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu axó ja t'ho coneixes be Cinto, es un llogaret preciós. Una abraçada i salut.

      Elimina
  2. Molt bon reportatge Josep, unes fotos precioses.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Que cal dir? Les imatges valen més que les paraules!! Gran reportatge i excel·lents fotografies Josep!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Rafel, el paisatge ajuda molt, es molt bonic i tranquil, bueno, tranquil a l'hivern. Una abraçada i salut.

      Elimina