Translate

dissabte, 10 de setembre del 2016

Salt del Portuguès (Les Planes d'Hostoles)

   El salt del Portuguès és d'aquells salts que es té d'aprofitar en veure'l després d'una forta pluja, ja que segons m'ha dit en Ramon Roura, que es bon coneixedor de la zona, de seguida torna al seu dèbil cabal (en Ramon Roura és l'altrament-dit "caçador de gorgues", te'l bloc "Gorgues de la Garrotxa i altres"  i el Juliol del 2016 va treure a la llum un fantàstic llibre que es diu "Els Imperdibles de la Garrotxa" que ens porta per un recull de 23 gorgs i recorreguts d'aigua, us recomano que l'hi feu un ull tant al bloc com al llibre, ambdós són força interessants).

   Per arribar-hi, no és gaire complicat, en primer lloc hem d'anar a Les Planes d'Hostoles, un poble privilegiat de la Garrotxa pel gran nombre de gorgs que té dins del seu terme municipal i molts dins o molt propers al nucli urbà; un pic al poble hem d'anar a buscar l'església on si es vol, es pot deixar el cotxe i seguir a peu o continuar amb el vehicle pel carrer que surt per darrere mateix de l'edifici (carrer d'Aiguaneix) i que més endavant perdrà l'asfalt convertint-se amb pista forestal que ens portarà fins a Mas Joan tot vorejant el Torrent de Llamenca que és on es troba el nostre salt d'aigua (jo amb el cotxe no vaig tindre cap problema), si voleu les coordinades GPS fins al Mas són: N - 42º 03' 09.0''   E - 2º 31' 50.7''.

 Mas Joan
   En arribar a Mas Joan, veurem que hi ha una gran esplanada, si heu arribat amb el cotxe, deixeu-lo on no destorbi, hi ha molt lloc, ara si, a peu ens situem davant la casa i observarem que per la seva dreta surt el corriol que hem de seguir, sempre pel costat del torrent i amunt.

Mas Joan des de el corriol
   Més entrats a la boscúria haurem de travessar el torrent cap a l'altra llera per on segueix el camí i amunt amb l'aigua a l'esquerra.
Detall del Torrent de Llamenca
   Passats més o menys uns 400 metres de la casa ens trobarem amb el pas barrat pel Salt del Portuguès,  ni endavant, ni dreta ni esquerra, allà en mig ens el trobem plantat amb els seus diuen trenta metres d'alçada.

Salt del Portuguès

Salt del Portuguès
    Doncs bé, un pic vist i retratat poca cosa podem fer ja, si volem sortir d'allà, haurem de retornar sobres les nostres passes fins a Mas Joan, prendre el cotxe, anar a dinar i a la tarda podem acostant-se a algun altre gorg dels que ens brinda el poble com pot ser per exemple el de Santa Margarida, el de la Pedrera d'en Biel, el del Molí d'en Murris, bé, em podria tirar una bona estona anomenant-vos llocs d'aquestes contrades, aneu allà on vulgueu, fins a la següent.

Salt del Portuguès

Les fotografies del damunt han sigut preses el 19/03/2016



2 comentaris:

  1. ME HA GUSTADO MUCHO TU INDICACION Y LA PAGINA QUISIERA A SER POSIBLE SER INVITADO A TU BLOG PUES SOY UN AMANTE DE ANDAR Y VER GORGAS Y ERMITAS UN SALUDO MI CORREO jjcercadillo1@hotmail.com

    ResponElimina
  2. Quisiera ser invitada al blog.Soy senderista y me encantan los gorgs.

    ResponElimina